4a Jornada d'Orientació Professional

Jornada d'Orientació Professional - Butlletí Electrònic

Obertes les inscripcions a la 4a Jornada d'Orientació Professional.

La Jornada d'Orientació Professional se celebrarà el dimarts 16 d'abril de 2013 a la Sala d'Actes de l'Edifici Transfronterer del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.
Podeu fer la vostra inscripció a través de la pàgina www.infoorienta.cat, on trobareu també el programa complet.

La 4a edició estarà dedicada a la formació en alternança.

La formació en alternança és la més antiga i la més moderna. D’una banda, és la més antiga perquè els oficis, des de temps immemorials, s'han après així, observant els que en sabien i assajant sota el seu mestratge. D’una altra banda, és la més moderna si apliquem els principis bàsics de la psicologia constructivista, que afirma que el coneixement es construeix, no es traspassa.
A més, cal destacar que aquest tipus de formació, als països on està implantada, va lligada a una garantia d'inserció laboral.

Alternança i ocupació: una tasca amb múltiples agents.

Durant la jornada, escoltarem la veu dels empresaris i de les institucions de formació, presentarem diverses experiències que s'estan fent a la formació professional, a la universitat i a la formació ocupacional. També escoltarem els protagonistes, és a dir, les persones que s'estan formant en aquesta modalitat.

Pots escollir ja el teu taller.

A la butlleta d'inscripció pots seleccionar a quin dels tallers simultanis vols participar:

  • Taller 1: La visió dels empresaris sobre l’FP en alternança. Comptarem amb la presència de responsables de RRHH d'algunes de les principals empreses de la demarcació.
  • Taller 2: La formació professional en alternança dual. L'experiència dels tres instituts lleidatans que treballen amb aquests convenis duals.
  • Taller 3: Joventut: Oportunitats a prop de casa. Píndoles formatives i vivencials per a joves de Tàrrega i la Noguera.
  • Taller 4: Formació en alternança dins dels programes ocupacionals. Programes públics d'ocupació i formació en alternança a Lleida.
  • Taller 5: Es pot fer alternança a la universitat? Dos exemples de formació universitària dual al País Basc i a la Universitat de Lleida.

Jornada d'Orientació Professional - Butlletí Electrònic